Acest aspirator umed uscat este un echipament esential pentru orice firma de curatenie, cladire de birouri, ateliere sau hale de productie. Sunt necesare pentru a aspira praful, lichide, resturi sau particule solide mai mari.

Pentru spatiile ce au nevoie de o curatenie in profunzime, majoritatea profesionistilor folosesc aceste aspiratoare umed uscate deoarece pot sa aspire atat lichidele cat si resturile solide. In aceste locuri nu se pot folosi aspiratoarele clasice uscate deoarece atat lichidele cat si particulele solide ar fi stricat filtrele din hartie sau material textil..


Functionare si tipuri de aspiratoare umed uscate profesionale

Principiul de functionare este simplu: pe calea spre aspirator, curentul de aer trece printr-o zonă mai larga, care se numeste rezervor sau container. Atunci cand se ajunge in rezervorul de colectare, presiunea si totodata viteza curentului de aer scade. Aceasta scadere a vitezei slabeste in mod eficient aderenta aerului, astfel incat picaturile de lichid si particulele de impuritati mai grele pot cadea la baza rezervorului.

Dupa finalizarea curateniei sau cand rezervorul se apropie de umplere, acesta se goleste si se curata foarte usor.

Dezvoltarea tehnologica a dus la aparitia unor aspiratoare umed uscate ce se pot utiliza in diferite medii (petrol, uleiuri si span), aspiratoare cu utilizari speciale, aspiratoare antiexplozie.

Din punct de vedere constructiv, aspiratoarele umed uscate se pot echipa cu unul, doua sau trei motoare ce functioneaza independent. De asemenea motoarele pot fi monofazice sau trifazice.

Diferentele intre un aspirator clasic si un aspirator umed uscat profesional sunt evidente. Aspiratoarele umede au un colector sau rezervor rezistent la apă si sunt dotate cu o clapeta pentru a opri apa de a ajunge in ventilator si componentele electrice, astfel incat sa puteti aspira fara probleme apa utilizata pentru a spala podeaua sau covorul.


Solicita cea mai buna oferta de pret pentru aspirator umed uscat profesional! Iti punem la dispozitie o gama larga de aspiratoare de praf si lichide Wirbel, Bohman dar si de la alti producatori de prestigiu, cu livrare din STOC si la preturi SPECIALE!